CO2, TEMPARATUUR EN VOCHTIGHEID MONITOR.

CO2, temperature and humidity monitor
Het hieronder beschreven project maakt ik gebruik van een MH-Z16 of MH-Z19 CO2-sensor en een DHT-22 (of DHT-11 als minder nauwkeurigheid vereist is) om de temperatuur en vochtigheid te meten. Het heeft een LCD-display van 4 regels van 20 tekens om de huidige metingen en status weer te geven, een waarschuwingsalarm en twee relais die kunnen worden geactiveerd op een lage CO2-uitstoot (meestal boven 1000 ppm) om normaal een afzuigventilator en een hoog niveau ( 4000 ppm) die een waarschuwingsapparaat activeren, zoals een extern alarm. Het allarm kan ook zonodig dmv van een mail of sms naar de gebruikers worden gestuurd. Er zijn twee modellen die ik hier het apparaat van 0 tot 5000 ppm heb gebruikt, maar de code zal hetzelfde zijn voor het model van 0 tot 10000 ppm

One Reply on “CO2, TEMPARATUUR EN VOCHTIGHEID MONITOR.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.